Vrijdag 29 april 2019 schreef Het Parool een zeer positieve recensie over ons:

Een huis zonder frituurlucht: laat je bitterballen bezorgen

Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Bitterbal Bezorgen.

Waar bestellen we?
Wat zou het leuk zijn om typische Nederlandse bitterballen te laten bezorgen. Op Deliveroo vind ik de Van Dobben Bitterbal Service, maar zij verkopen slechts één soort. Dan stuit ik op Bitterbal Bezorgen, een bedrijf op de Ruysdaelkade.

Wat biedt het menu?
Drie soorten: rundvlees en veganballen van ambachtelijk snackbedrijf Lodewyck, en blackangusballen van Holtkamp. U begrijpt: vooral naar die plantaardige variant ben ik zeer benieuwd, ik zag ze laatst al op het menu van Café Schinkelhaven staan. Het nadeel – of voordeel, ‘t is maar hoe je het bekijkt – is dat ze alleen per 15 gaan. Dooreten dus, of meer vrienden uitnodigen.

Wat wordt het?
Omdat ik 45 ballen een tikje overdreven vind en ik de gewone rundvleesballen toch wel ken, besluit ik alleen de black angus en de veganistische te bestellen. Kom je bij elkaar, voor 30 snacks, toch op 42 euro uit.

Niet goedkoop, een stuk duurder dan op het terras. Maar gemak kost natuurlijk ook wat, en ik heb straks een enorme schaal voor bij een voetbalwedstrijd zonder een frituurpan te hebben aangeraakt.

Rijden maar!
Binnen een halfuur zijn de ballen binnen, prima verpakt met een goede hoeveelheid mosterd in een los bakje. Hoe het ze lukt, geen idee: maar de ballen zijn warm en krokant. Dat ze na een fietstocht van bijna twee kilometer niet dampend heet zijn, voorkomt juist het welbekende mond verbranden aan de eerste bal.

De Holtkampballen zijn diep van smaak door het vlees van het Schotse rund en ik proef daarnaast veel peper en piment. Bijna nog beter dan de vulling is de korst: volgens mij zit er vooral panko (Japans broodkruim) door de paneer. Dat geeft een prettige bite.

 

Restaurant Bitterbal Bezorgen
Open ma-zo 16.00 tot 22.30 uur, bestellen via UberEats en Deliveroo
Prijs €42,06 voor 30 bitterballen
Aanrader Het is natuurlijk een beetje decadent, maar ze smaken écht lekker

 

Maar hoe zijn die veganballen?!
Ik wil eerst het bedrijf bellen om te zeggen dat ze de verkeerde ballen hebben geleverd: hier moét wel vlees in zitten. Of een ander dierlijk product, want de ragout is te goed. Maar het klopt toch echt: deze ballen zijn volledig plantaardig.

Ik kan van alles proberen te zeggen om aan te geven hoe belachelijk lekker ze zijn, maar het compliment van mijn twee mannelijke medetesters zegt genoeg. “Gast, deze zijn gewoon lekkerder dan die met vlees! Geef mij die laatste!”

Deze kwaliteit bittergarnituur bij een wedstrijd en een huis zonder frituurlucht, daar heb ik het geld wel voor over.

Lees het volledige online artikel hier